1 koroptev, 50 g másla, 1 cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, trocha tymiánu, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce červeného vína, vývar
Očištěnou a vykuchanou koroptev dusíme vcelku na poekáči, kde jsme dříve na másle usmažili dočervena cibulku. Ke koroptvi přidáme pepř, nové koření, bobkový list a trochu tymiánu. Při dušení podléváme vývarem (i z masoxu).
Měkkou koroptev vyjmeme, šťávu vysmahneme, přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme červené víno.
Jako přílohu podáváme bramborové krokety a červené zelí.
-
Kuřecí křidélka na grilu. Klasika, která se nikdy neomrzí
Máme tady slunečný pátek, a před námi je opět víkend. A jelikož nynější dny...
-
Nadýchaný hrníčkový perník. Jednou vyzkoušíte a už nikdy neodoláte!
Perník je na přípravu velmi rychlý, a co se náročnosti týče, řadí se mezi ty...
-
Tradiční selský tatarák s olomouckými tvarůžky
Olomoucké tvarůžky jsou moravským zrajícím sýrem, který se vyrábí z...
-
V jednoduchosti je krása! Připravte si zelný salát s jablky
Zelí je významnou součástí našich kuchyní a nabízí mnoho možností, jak ho...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)