Babinet.cz  /  Recepty  /  Divoká kachna na pomeranči

Divoká kachna na pomeranči

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 divoká kachna
  • 100 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 pomeranč
  • 20 g celeru
  • 20 g mrkve
  • sůl
  • mletý pepř
Nachystanou kachnu omyjeme, osolíme a necháme zrůžovět na pekáči na másle. Pak ji vyndáme, do másla vmícháme lžíci mouky a za stálého míchání necháme zezlátnout. Potom pomalu přilijeme teplou vodu. Kachnu rozpůlíme, vložíme do vzniklé omáčky, opepříme a necháme dusit do měkka společně s kůrou z pomeranče, nakrájených celerem s mrkví. Měkkou kachnu rozdělíme na porce a š?ávu propasírujeme. Porce kachny vložíme znovu na několik minut do omáčky a těsně před podáváním pokapeme š?ávou z pomeranče.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz