Babinet.cz  /  Recepty  /  Bažant v zelí

Bažant v zelí

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 zelí
  • 1 očištěný bažant - rozčtvrcený
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • kousek másla
  • 1 cibule nasekaná na kousky
  • 250 g anglické slaniny nakrájené na kostičky
  • 1 mrkev nakrájená na kostičky
  • 4 malé uzené klobásy
  • 2 rozetřené stroužky česneku
  • 4 jalovce rozemleté
  • 1 lahev vína Ryzlink vlašský
Ze zelí odstraňte střed a povařte jej ve vařící vodě až jdou listy pěkně od sebe. Rychle ochlaďte a důsledně osušte. Mezitím okořeňte bažanta a potřete jej máslem. Osmažte cibulku, slaninu a mrkev dozlatova a dejte do zapékacího hrnce. Každý kus bažanta zabalte do zelných listů a položte je společně s klobásami, jalovcem na směs cibulky, slaniny a mrkve. Zalijte vínem a pečte na 190 stupňů Celsia alespoň 1,5 hodiny.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz