Babinet.cz  /  Recepty  /  Maso dvou barev

Maso dvou barev

9.2.2006 - Redakce Babinet
  • 300 g vepřových jater
  • 300 g vepřové kýty
  • 1 vejce
  • 3 lžičky škrobu
  • 100 g pórku
  • 100 g kapie
  • 100 g cibule
  • 6 ks žampionů
  • 50 g spařených
  • oloupaných mandlí
  • 0,5 dl sójové omáčky
  • česnek
  • glutasol
  • 0,5 dl dezertního vína
  • 4 feferonky
  • olej
  • sůl
  • vývar
Očištěná játra a kýtu nakrájíme zvlášť na plátky. Játra promícháme se škrobem, kýtu s vejcem, škrobem a špetkou soli. Necháme odležet. Pórek, žampiony, cibuli a kapii očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V rozpáleném oleji opečeme vepřové plátky, scedíme a necháme okapat. Játra orestujeme na druhé pánvi. Do propečených přidáme připravenou zeleninu a pražené mandle, prohřejeme a přidáme vepřové maso. Vše podusíme, zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, glutasolu, vína, škrobu a vývaru. Krátce podusíme a zakapeme červeným olejem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz