Babinet.cz  /  Recepty  /  Rizoto s rybou a zeleninou

Rizoto s rybou a zeleninou

7.2.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g tresky
  • tuňáka nebo makrely
  • 7 lžic oleje
  • 50 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g mrkve
  • 30 g celeru
  • 250 g rýže
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • sůl
  • 100 g strouhaného čedaru
Rybu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme a opečeme po obou stranách na oleji. Porce dáme na talíř a na oleji z ryb necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer. K zelenině přídáme přebranou, propláchnutou rýži a chvilku opékáme. Jakmile rýže začně být průhledná, přidáme kousky oepčené ryby, zalijeme vodou, přisolíme a dusíme v troubě asi 20 minut. Hotové rizoto podáváme posypané strouhaným čedarem a sekanou petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz