Babinet.cz  /  Recepty  /  Sledě ve smetanové omáčce

Sledě ve smetanové omáčce

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 4 sledě
  • 2 lžíce pokrájené kořenové zeleniny
  • 3 zrnka pepře
  • 1 bobkový list
  • 1 cibule
  • ocet
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 šálek smetany
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kaparů
  • 2 lžíce strouhanky
  • citron
  • sůl
Očistěné sledě vykostíme a rozpůlíme. Připravíme marinádu z okyselené vody s kořením a cibulí a povaříme ji 10 minut. Pak do ní vložíme filé ze sleďů a mírným varem povaříme asi 8 minut. Zatím rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, hned zalijeme trochou vývaru z ryb a dobře vymícháme. Uvařené filé dáme na ohnivzdornou hlubší mísu a necháme na teple. Do omáčky přidáme smetanu s rozkvedlaným žloutkem a již nevaříme. Přelijeme přes filé a posypeme sekanými kapary, strouhankou a krátce v troubě ožehneme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz