Babinet.cz  /  Recepty  /  Pstruh na šampaňském

Pstruh na šampaňském

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 800-900 g pstruhů
  • 500 ml šampaňského vína
  • 100 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 žloutky
  • 1 lžička vinného octa
  • 1-2 lžíce zakysané smetany
  • kaše z celeru dušeného na másle a šalotce
  • sůl
  • mletý koriandr
Pstruhy osolíme, posypeme koriandrem a vložíme do máslem vymazaného pekáče, přelijeme 2 lžíce mi rozehřátého másla a 10 minut pečeme v horké troubě. Pak podlijeme polovinou vína a ještě asi 10 minut pečeme a přeléváme vypečenou šťávou. Na kastrolu mezitím rozehřejeme 1 lžíci másla, zamícháme mouku, osmahneme, ale jíška musí zůstat světlá. Zalijeme zbylým vínem a pomalu vaříme asi 10 minut za stálého míchání. Potom slijeme šťávu ze pstruhů a přidáme ji k omáčce. Tu odpaříme varem na 5 lžic. Žloutky smícháme s octem, smetanou a asi 2 lžícemi vína, přidáme do omáčky, osolíme a za velmi mírného varu zamícháme zbytek másla, až je omáčka krémová. Pstruhy přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz