Babinet.cz  /  Recepty  /  Pstruh na víně

Pstruh na víně

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 750 g masitých brambor
  • 3 stonky rozmarýnu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 1 malá cibule
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 1/4 l suchého bílého vína
  • 1/8 l vody
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 4 pstruzi
  • sůl
  • bílý pepř
  • 1 plátek citronu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce kaparů
Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na silnější pláky, poskládáme vedle sebe na vymaštěný plech a osolíme. Z omytého rozmarýnu otrháme snítky a jemně je nasekáme. Brambory posypeme rozmarýnem a zakapeme olejem. Pečeme při 200 stupních Celsia na střední pozici v troubě asi 40 minut doměkka. Mezitím si na rybu očistíme a omyjeme polévkovou zeleninu a nakrájíme ji na hrubo. Oloupanou cibuli rozkrojíme na čtvrtky. Z omyté zelené petrželky odstraníme stonky a lístky odložíme na omáčku. Ve velkém hrnci přivedeme do varu vodu, víno, ocet, polévkovou zeleninu a cibuli, přikryjeme a vaříme na mírném plameni 15 minut. Pstruhy osolíme, opepříme, vložíme do vývaru, přikryjeme a vaříme 15 minut těsně pod bodem varu. Na omáčku jemně nasekáme zelenou petrželku. Oloupeme plátek citronu a nakrájíme na trojúhelníčky. Pstruhy vyjmeme a odložíme na nahřátý talíř. Rybí vývr přecedíme, přivedeme k varu. Vychlazené máslo nakrájíme na malé kousky a metlou je zašleháme do vývaru. Do omáčky přimícháme sekanou zelenou petrželku, kousky citronu a kapary. Osolíme a opepříme. Pstruhy a brambory upravíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz