Babinet.cz  /  Recepty  /  Kapr v rozinkové omáčce

Kapr v rozinkové omáčce

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 2 kapři po 1 kg
  • 2 lžíce octa
  • 30 g rozinek
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 100 g celeru
  • 1 bobkový list
  • 1 hřebíček
  • 3 zrníčka pepře
  • 2 zrníčka nového koření
  • 0,3 l piva
  • 50 g perníku
  • 1 krajíc černého chleba
  • 40 g másla
  • sůl
  • pepř
  • cukr
Rybu omyjte, osušte, porce potřete octem. Hlavy rozpulte, žábry odstraňte. Rozinky nechte přejít varem v citronové šťávě. Cibuli a zeleninu oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vařte s rybími hlavami, kořením a pivem 20 minut. Proceďte a prolisujte. Perník a chléb bez kůrky nakrájejte na malé kousky, svařte s vývarem. Přidejte rozinky i s citronovou šťávou. Omáčku dochuťte solí, pepřem a cukrem. Rybí porce položte do vymaštěné zapékací mísy, přelijte trochou omáčky. Přiklopené poklicí duste. Rybu připravte k podávání. Omáčku zjemněte kouskem másla, dochuťte a nalijte na rybu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz