Babinet.cz  /  Recepty  /  Uzené maso dušené v celeru

Uzené maso dušené v celeru

3.11.2006 - Redakce Babinet
500 g uzeného masa, 80 g celeru, 40 g mrkve a petržele, 1 cibule, 1/4 l kysané smetany, 40 g hladké mouky, 4 zrnka pepře, 4 zrnka nového koření, 15 g oleje, sůl, mletý pepř Očištěnou petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky. Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vližíme k ní maso a ze všech stran prudce opečeme. Nakonec orestujeme i připravenou zeleninu. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka.
Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme. Porce na talířích přelijeme omáčkou a ozdobíme kopečky dušeného celeru.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz