500 g uzeného masa, 80 g celeru, 40 g mrkve a petržele, 1 cibule, 1/4 l kysané smetany, 40 g hladké mouky, 4 zrnka pepře, 4 zrnka nového koření, 15 g oleje, sůl, mletý pepř
Očištěnou petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky. Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vližíme k ní maso a ze všech stran prudce opečeme. Nakonec orestujeme i připravenou zeleninu. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka.
Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme. Porce na talířích přelijeme omáčkou a ozdobíme kopečky dušeného celeru.
-
Tradiční selský tatarák s olomouckými tvarůžky
Olomoucké tvarůžky jsou moravským zrajícím sýrem, který se vyrábí z...
-
V jednoduchosti je krása! Připravte si zelný salát s jablky
Zelí je významnou součástí našich kuchyní a nabízí mnoho možností, jak ho...
-
Tento osvěžující nepečený dezert zvládne každý! Zakysanka s jahodami nikdy nezklame
V obchodě i na trzích jsou již k dostání šťavnaté červené jahody, což je ideální doba...
-
Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
Před námi je květen, což znamená, že už zítra je tady 1.máj, což je nejen svátek práce, ale...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)