Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Šunka podle Florentiny

Šunka podle Florentiny

7.2.2006 - redakce Babinet.cz
  • 750 g špenátu
  • 50 g másla
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 8 lžic mléka
  • sůl
  • pepř
  • 8 lžic madeiry
  • 4 plátky šunky asi 5 mm silné
  • 75 g kysané smetany

Přebraný špenát důkladně opereme, mokrý dáme do hrnce a vaříme, dokud listy nezměknou. Pak jej necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rozehřejeme máslo a špenát na něm asi 6 minut podusíme. Osolíme, opepříme a vmícháme smetanu. Ohřejeme madeiru, vložíme do ní plátky šunky a asi 10 minut je ve víně ohříváme. Poté je přendáme na předehřátou mísu a napůl přeložíme. K madeiře přidáme kysanou smetanu, svaříme, osolíme a omáčku nalijeme na šunku. Podáváme se špenátem. K tomuto pokrmu se hodí víno suché růžové.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz