Babinet.cz  /  Recepty  /  Uzené maso hornické

Uzené maso hornické

7.12.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g uzené pečeně
  • 500 g kyselého zelí
  • 1250 g brambor
  • 80 g cibule
  • 50 g sádla
  • 2 dl kyselé smetany
  • 5 g kmínu
  • sůl
Uzenou pečeni vaříme ve vodě téměř doměkka. Vyjmeme ji a nasekáme na porce. Brambory nakrájíme na větší kostky, osolíme je a opečeme s cibulí a kmínem na části sádla. Zbytkem sádla vymastíme pekáč, na dno naskládáme polovinu zelí, potom vrstvu brambor a zelí a vše dusíme v troubě. Přeléváme vývarem z uzeného masa. Po změknutí zalijeme kysanou smetanou a dopečeme. Podáváme bez přílohy.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz