Babinet.cz  /  Recepty  /  Zelenina v jogurtu

Zelenina v jogurtu

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 květák - rozdělený na růžičky
  • 1 l oloupaných nakrájených brambor
  • ghí nebo olej
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 chilli
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžíce soli
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • 1/2 lžíce cukru
  • 1/2 l jogurtu bílého
  • sekaná petrželka
Brambory vařte ve vodě s kurkumou, když jsou skoro měkké, přidejte květák, uvařte a slijte vodu. Z kmínu, koriandru, chilli a asafoetidy připravte čóns, nalijte na vařenou zeleninu. Promíchejte sůl, garam masalu, cukr a petrželku s jogurtem, nalijte na zeleninu, promíchejte. Brambory a květák můžete také smažit. Smažením však zelenina zmenší svůj objem, nezapomeňte proto snížit množství koření.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz