Babinet.cz  /  Recepty  /  Zelené lusky s italskou omáčkou

Zelené lusky s italskou omáčkou

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g čerstvých zelených lusků
  • 4 čerstvé meruňky
  • 150 g sýrové šunky
  • 2 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • tymián
  • lístky máty
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 šálku zeleninového vývaru
  • 100 g srýa gorgonzola
  • 2 lžíce sýra mascarpone nebo žervé
Lusky omyjeme, očistíme a odstraníme stopky. Lusky blanšírujeme asi 3 minuty a poté prudce zchladíme v ledové vodě. Meruňky ponoříme do horké vody, oloupeme, vyjmeme z nich jádra a rozpůlíme je. Šunku nakrájíme na proužky. V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulku a šunku a prudce osmažíme.Přidáme lusky, tymián a meruňky. Směs ochutíme solí a pepřem. Přilijeme vývar a necháme asi 12 minut dusit. Měkké lusky a meruňky vyjmeme a uložíme do teplé trouby. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi, mascarpone necháme rozpustit v zeleninovém vývaru. Za stálého míchání připravíme krémovou omáčku. Lusky se sýrovou omáčkou upravíme na talíř a posypeme mátovými lístky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz