Babinet.cz  /  Recepty  /  Zapékané čínské zelí

Zapékané čínské zelí

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 2 malé hlávky čínského zelí
  • 300 g paprik
  • 1 feferonka
  • 1 rohlík
  • 125 ml smetany
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžíce másla
  • 100 g strouhaného sýra
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • zelená petrželka
Zelí očistíme. Odstraníme povrchové poškozené listy hlávky po délce rozpálíme a mírně vydlabeme. Povaříme je v osolené vodě asi 5 minut. Papriku nakrájíme na kostičky a feferonku na tenká kolečka. Petrželku usekáme najemno a rohlík rozkrájíme na malé kostičky. Na lžíci tuku krátce pod pokličkou dusíme papriky s feferonkou. Směs zahustíme rohlíkem a navršíme na zelí. Zalijeme smetanou, kterou jsme rozšlehali s vývarem, škrobem a nadrobno pokrájenou petrželkou. Osolíme a opepříme. Nakonec posypeme sýrem, poklademe vločkami tuku a zapečeme, až se vytvoří kůrčička. Ozdobíme snítkami petrželky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz