Babinet.cz  /  Recepty  /  Nákyp z rajčat

Nákyp z rajčat

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 100 g rajčat
  • sůl
  • mletý pepř
  • 150 g másla
  • 20 g cibule
  • bazalka
  • 120 g polohrubé mouky
  • 0,5 l mléka
  • 50 g ementálu nakrájeného na kostičky
  • 50 g strouhaného čedaru
  • 4 žloutky
  • tuhý sníh ze 4 bílků
  • máslo na vymaštění
Na rendlík dáme 50 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a bazalku a necháme zpěnit. Když cibule začně růžovět, přidáme omytá, oloupaná a semen zbavená rajčata pokrájená na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme vydusit. Ze 100 g másla, 120 g polohrubé mouky a 0,5 l mléka si připravíme hustý bešamel, který necháme prochladnout. Potom do něj zamícháme nakrájený a nastrouhaný sýr, vydušená rajčata, žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec do hmoty vmícháme tuhý sníh z bílků. Nákypovou formu vymastíme máslem, nalijeme do ní připravenou hmotu a pečeme asi hodinu v mírně vyhřáté troubě.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz