Babinet.cz  /  Recepty  /  Nákyp z fazolových lusků

Nákyp z fazolových lusků

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g fazolových lusků
  • 50 g másla
  • 40 g polohrubé mouky
  • šálek mléka
  • 4 vejce
  • 50 g strouhaného čedaru
  • 1 lžíce strouhanky
  • máslo na vymaštění
  • sůl
Fazolovým luskům odřízneme obě špičky a odstraníme vlákna, potom je omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel. Do vychladlého bešamelu vmícháme postupně žloutky, vařené fazolové lusky, které jsme překrájeli na menší kousky, přimícháme strouhanku, strouhaný sýr, osolíme a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nákypovou formu vymastíme máslem, naplníme do 3/4, povrch urovnáme a zvolna pečeme v troubě asi 20 minut. Hned podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz