900 g nových brambor, 4 lžíce másla nebo olivového oleje, 350 g směsi hub (hlívy, hřiby, žampiony, šii-take), sůl a čerstvě mletý pepř, 175 g pařeného sýra, 50 g sekaných vlašských ořechů, opražených, kyselé okurky, listy zelného salátu
Brambory oškrábeme, vložíme do hrnce se slanou vodou, uvedeme do varu a 20 minut vaříme. Slijeme, dáme k nim kus másla, zakryjeme a necháme v teple. Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je na zbylém másle nebo oleji. Když začnou pouštět šťávu, teplotu zvýšíme, aby se tekutina zcela odpařila.
Gril předehřejeme na mírnou teplotu, nakrájíme sýr na tenké plátky a rozložíme ho na hotové houby. Vše grilujeme, až je sýr hnědý a tvoří se na něm bublinky. Posypeme vlašskými ořechy a podáváme s novými brambory, kyselými okurkami a listy salátu.
Zdroj: Houbař.cz - portál o houbách, houbařích a houbaření
-
Guláš nemusí být vždy jen masový. Z hlívy ústřičné je téměř k nerozeznání od pravého
Kdo z nás by neměl rád guláš? Porce masa v lahodné šťávičce, k tomu pořádný...
-
Černý bez v rozkvětu: Od léčivých květů po lahodné recepty
Když se rozhlédneme kolem, jistě si všimneme, že začíná kvést černý bez. Tento květ černého...
-
Pikantní kuřecí požitek na špejli s vínovo-zeleninovou směsí
Kuřecí špízy jsou skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo...
-
Odlehčený, jarní a plný svěžesti. Bramborový salát s červenou řepou
Bramborový salát s tunou majonézy, který ve většině domácností vévodí...
Oblíbené recepty
- Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)