Babinet.cz  /  Recepty  /  Plněné lilky jinak

Plněné lilky jinak

7.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 kg lilku
  • 200 g bůčku
  • 50 g rýže
  • 2 cibule
  • 250 g rajčat
  • 200 g žampionů
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • sůl
  • špetka česnekového prášku
  • špetka mletého kmínu
  • 1 lžíce petrželky
  • 1/8 l masového vývaru
  • 100 g ementálu
  • 200 ml kyselé smetany
  • 1 lžíce Solamylu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • špetka cukr
Lilek neloupejte, omytý podélně rozpulte, vydlabejte a osolte. Dřeň nakrájejte na kostičky, osolte. Bůček nakrájejte na kostičky, opečte do křupava. Přidejte rýži a 1/8 l vody, 10 minut duste. Cibuli nakrájejte na kostičky. Oloupaná rajčata zbavte nazelenalé dužniny kolem stonku, nakrájejte na malé kousky. Houby očistěte, pokrájejte. Vše přidejte k rýži spolu s kostičkami lilku. Zeleninovou rýži okořeňte, 5 minut duste a smíchejte s petrželkou. Směsí naplňte lilek. Obě půlky těsně vedle sebe duste ve vývaru. Lilek posypte strouhaným sýrem, krátce zapečte (200 stupňů) a podávejte. Z výpeku a přísad uvařte omáčku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz