Babinet.cz  /  Recepty  /  Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

26.1.2006 - Redakce Babinet
  • 1/2 kg plecka nebo bůčku
  • 1/2 balíčku zelí
  • 1/4 l sladké smetany
  • 2 hrnky rýže
  • 1/2 kelímku kysané smetany
  • 3 vejce natvrdo
  • klobása nebo uzené maso
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • trochu octa
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme rozetřený česnek, papriku a trochu octa, zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme dusit. Zelí propláchneme, zalijeme vodou, přidáme kmín a pepř a dusíme samostatně. Rýži uvaříme ve slané vodě. Do pekáče nebo varné mísy dáme vrstvu rýže, vymačkaného zelí, nalijeme maso, druhou vrstvu zelí, poklademe nakrájeným vejcem a klobásou. Vrchní vrstvu tvoří rýže. Vše zalijeme smetanou (sladkou i kyselou) a dáme péct na 3/4 hodiny do trouby, ke konci přikryjeme, aby rýže nevyschla.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz