Babinet.cz  /  Recepty  /  Fenykl v netradiční úpravě

Fenykl v netradiční úpravě

26.1.2006 - Redakce Babinet
  • 4 hlízovitě zhoustlé báze fenyklu po 150 g
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3/8 l kuřecího vývaru
  • 1/8 l smetany
  • 50 g vařené šunky
  • 100 g červených paprik
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl
  • bílý pepř
V hrnci uveďte do varu 3 l vody se 3 lžícemi soli. Fenykl očistěte, podélně rozkrojte a vařte mírným varem. Vložte jen tolik zeleniny, aby se voda nepřestala vařit. Měkkou zeleninu ponořte krátce do studené vody, aby se proces vaření přerušil. Přikryjte poklicí a odstavte. Na prudším ohni vymíchejte z másla a mouky jíšku do pěny. Vmíchejte vývar a smetanu a uvařte hustou omáčku. Šunku a papriku nakrájejte na tenké nudličky, přidejte do omáčky, krátce povařte. Omáčku dochuťte solí, paprikou a pepřem a zeleninu v ní prohřejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz