Babinet.cz  /  Recepty  /  Džuveč s okrou

Džuveč s okrou

26.1.2006 - Redakce Babinet
  • 600 g masa
  • 400 g rajčat
  • 400 g cibule
  • 1 lilek
  • 2 malé tykvičky
  • 3 papriky
  • 15 kusů bamie (okry, jedlého ibišku)
  • 100 g hlávkového zelí
  • několik lžic petrželky
  • celerové natě
  • 100 g rýže
  • 1 lžička saturejky
  • sůl
  • pepř
  • 5 lžic oleje
Zapékací mísu vytřeme olejem, na dno dáme vrstvu nakrájených rajčat a vrstvu směsi ostatní zeleniny, pokapeme olejem, přidáme vrstvu masa, trochu vřelou vodou přelité a ocezené rýže, sůl, pepř, natě. Vrstvy střídáme, navrch příjdou plátky rajčat. Osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zalijeme hrnkem vody. Dáme péci na 1,5 - 2 hodiny do trouby. Podle potřeby podlijeme, můžeme i sklenkou bílého vína.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz