5 paprik různé barvy, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř
Celé papriky grilujeme na grilu nebo pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až se na slupce vytvoří puchýře. Pak je necháme vychladnout, oloupeme, zbavíme semen a přepážek a nakrájíme na proužky.
Olej, ocet, lisovaný česnek, sůl a pepř smícháme a touto směsí přelijeme papriky.
Necháme uležet v chladničce a podáváme ke grilovanému masu.
-
Guláš nemusí být vždy jen masový. Z hlívy ústřičné je téměř k nerozeznání od pravého
Kdo z nás by neměl rád guláš? Porce masa v lahodné šťávičce, k tomu pořádný...
-
Černý bez v rozkvětu: Od léčivých květů po lahodné recepty
Když se rozhlédneme kolem, jistě si všimneme, že začíná kvést černý bez. Tento květ černého...
-
Pikantní kuřecí požitek na špejli s vínovo-zeleninovou směsí
Kuřecí špízy jsou skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo...
-
Odlehčený, jarní a plný svěžesti. Bramborový salát s červenou řepou
Bramborový salát s tunou majonézy, který ve většině domácností vévodí...
Oblíbené recepty
- Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)