Babinet.cz  /  Recepty  /  Rebarborová omáčka ke kuřeti či krůtě

Rebarborová omáčka ke kuřeti či krůtě

19.5.2006 - Redakce Babinet
  • 5 až 6 řapíku rebarbory
  • 1 kousek celé skořice
  • 50 g cukru
  • 1 lžíce másla
  • 1 malá cibule
  • 1/4 l červeného vína
  • 1 lžička maizeny
  • špetka soli
Omytou a očištěnou rebarboru nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Dáme na kastrol, posypeme cukrem, přidáme skořici a udusíme do měkka. Vyjmeme skořici. Část rebarbory necháme v kouscích, zbytek rozmačkáme. Cibuli drobně nakrájíme a podusíme do měkka. Zalijeme vínem a rebarborovou šťávou s rozmačkanou částí. Přisolíme a zahustíme maizenou rozmíchanou se lžíci vody. Přidáme zbylé kousky rebarbory. Doplňujeme salátem nebo moučníkem s obsahem tvarohu či jogurtu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz