Babinet.cz  /  Recepty  /  Benátská omáčka k rybě

Benátská omáčka k rybě

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 80 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 0,1l hovězího vývaru
  • 0,1l vývaru z ryb
  • sůl
  • mletý pepř
  • pár syrových špenátových listů
Ze 30 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a vaříme do zhoustnutí. Pak omáčku osolíme, opepříme, sundáme z ohně a po malých kouscích do ní vmícháváme zbylých 50 g másla. Nakonec, když je omáčka úplně hladká, vmícháme do ní špenátovou zeleň. Příprava špenátové zeleně: syrové špenátové listy, přebrané a oprané, umeleme na masovém mlýnku, dáme do plátýnka, vymačkáme a protlak dáme na oheň. Po uvedení do varu se z něho vysráží zelené barvivo. Vzniklou kaši procedíme kouskem gázy a špenátové barvivo, které zůstane na gáze, vmícháme do omáčky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz