Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Jablka na víně

Jablka na víně

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 750 g větších jablek
  • 3/8 litru bílého vína
  • 2 lžíce cukru
  • citrónová šťáva
  • skořice
  • 1/8 litru smetany
  • vanilkový cukr

Omytá jablka i se slupkou zbavíme jádřince a nakrájíme na kroužky silné asi 1 cm. Víno, cukr, citrónovou šťávu a skořici svaříme, do nálevu vložíme jablka a dusíme na mírném ohni 3-4 minuty. Za tuto dobu by mělo ovoce tekutinu z větší části natáhnout. Nádobu ponoříme nejprve do studené vody a pak dáme na půl hodiny do chladničky. Servírujeme s ušlehanou smetanou ochucenou vanilkovým cukrem. Můžeme přizdobit ještě sekanými oříšky a strouhanou čokoládou. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz