4 bílky, 250 g pískového cukru, z toho se polovina svaří na niť, 125 g kokosu, 6,5 dkg Mišutky (nebo kukuřičné strouhanky) - na zahuštění
Ušleháme bílky s polovinou cukru do tuha , přidáme horký svařený cukr a lehce vmícháme kokos a Mišutku . Takto získanou masu dáme do zdobičky nebo do silnějšího igelitového pytlíku, ustřihneme jeden roh a stříkáme hromádky na plech vyložený pečícím papírem. Hromádky se neroztékají a můžeme je ozdobit rozinkou nebo oříškem. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě na cca 180 stupňů. Jsou hotové, když začnou zlátnout. Na plechu necháme trošku vychladnout, aby se nám při sundávání nelámaly. Necháváme je v chladu ležet do druhého dne.
Svařování cukru na niť: cukr dáme do malého rendlíčku, zalijeme trochou vody ( ne moc, jinak by se to muselo dlouho vařit - cca 0,20 - 0,25 ml ), zamícháme a za stálého míchání dáme vařit.
Poznámka: Cukr je svařený tehdy, když se voda odpaří a za vařečkou se dělá pěšinka . Nebo to můžete zkusit tak, že se nepatrně a velmi rychle dotkneme ukazováčkem cukru na vařečce, k ukazováčku přiložíme palec a oba prsty od sebe odtáhneme. Pokud se mezi odtaženými prsty tvoří z cukru souvislá niť, je to hotové. Nelekejte se složitého popisu, ve skutečnosti je to velmi jednoduché, rychlé a hlavně úžasně jedlé.
Recept pochází z webu bezlepkovadieta.cz. Navštivte Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu.
-
Pikantní kuřecí požitek na špejli s vínovo-zeleninovou směsí
Kuřecí špízy jsou skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo...
-
Odlehčený, jarní a plný svěžesti. Bramborový salát s červenou řepou
Bramborový salát s tunou majonézy, který ve většině domácností vévodí...
-
Počasí venku láká ke grilu. Připravte si nejlepší grilovaná žebírka s hořčičnou omáčkou
Grilovaná žebra jsou stále oblíbenější. Proč na ně tedy chodit pouze do restaurace, když si neskutečně...
-
Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
Zvažujete, co dobrého si upéct k nedělní kávě? A přitom máte rádi jednoduché koláče na...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)