Pěna z tuňáka s bazalkou
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 2 žloutky, 2 lžíce žervé, sůl, pepř, 2 lžičky strouhané citronové kůry, dva svazky bazalky, listy zeleného salátu na ozdobení
Tuňáka vyklopíme z konzervy a na sítku necháme důkladně okapat. Vidličkou jej rozmačkáme na hrubší kousky.
Tuňáka, žloutky a žervé vložíme do mixéru a ušleháme do pěny. Pěnu ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Bazalku omyjeme ve studené vodě, otrháme lístky, nakrájíme je na malé proužky a vmícháme do pěny.
Pěnu necháme 15 minut uležet v chladu.
Podáváme ve tvaru nočků, které vykrajujeme navlhčenou lžící. Hodí se k opečeným toastům s máslem, zdobíme listy zeleného salátu.
Další recepty
-
Guláš nemusí být vždy jen masový. Z hlívy ústřičné je téměř k nerozeznání od pravého
Kdo z nás by neměl rád guláš? Porce masa v lahodné šťávičce, k tomu pořádný...
-
Černý bez v rozkvětu: Od léčivých květů po lahodné recepty
Když se rozhlédneme kolem, jistě si všimneme, že začíná kvést černý bez. Tento květ černého...
-
Pikantní kuřecí požitek na špejli s vínovo-zeleninovou směsí
Kuřecí špízy jsou skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo...
-
Odlehčený, jarní a plný svěžesti. Bramborový salát s červenou řepou
Bramborový salát s tunou majonézy, který ve většině domácností vévodí...
Oblíbené recepty
- Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)