Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Špagety carbonara

Špagety carbonara

7.2.2006 - Redakce Babinet

  • 500 g špaget
  • 150 g italské pancetty nebo anglické slaniny
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 3 celá vejce
  • 2 žloutky
  • 100 g strouhaného sýra typu grana (parmezán, Grana Padano, Gran Moravia)
  • sůl
  • pepř
  • případně 1 lžíce sekané petrželky

Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Slijeme a necháme okapat.

Mezitím rozkrájíme pancettu nebo slaninu, necháme ji v hlubší pánvi rozpustit, přidáme uvařené těstoviny, sůl, pepř a vše necháme dobře prohřát. Potom zmírníme oheň a do teplých těstovin zamícháme vejce a žloutky, které jsme předtím rozmíchali se smetanou. Opékáme ještě asi 30 sekund na velmi mírném plameni. Těstoviny musí být pouze tak teplé, aby se žloutky nesrazily, ale aby pouze obalily těstoviny. Podáváme ihned posypané strouhaným sýrem a sekanou petrželkou.

Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.

(fotografie: redakce)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz