Babinet.cz  /  Recepty  /  Makaróny po neapolsku

Makaróny po neapolsku

26.1.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g makarónů
  • 50 g slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 50 g másla
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 100 g strouhaného čedaru
  • sůl
  • mletý pepř
  • několik lístků bazalky
V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a necháme okapat. Mezitím si připravíme omáčku. Slaninu nakrájíme na kousky a vložíme do rendlíku, přidáme nakrájený česnek, sekanou petrželku, máslo a chvíli osmahneme. Potom přidáme rajský protlak rozředěný vodou, sůl, pepř a dusíme na mírném ohni, až omáčka zahoustne. Na talíř upravíme těstoviny, do středu dáme porci omáčky, posypeme strouhaným sýrem a sekanými bazalkovými lístky. Bezmasá varianta: slaninu nahraďte sójovým masem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz