Babinet.cz  /  Recepty  /  Medovník

Medovník

10.12.2005 - Redakce Babinet
Vaříme:
  • 1 vejce
  • 150 g cukru krystal (nebo písek)
  • 50 g tuku
  • 2 lžíce medu
  • 5 lžic mléka
  • 1 kávová lžička sody
  • 450 g hladné mouky
  • rum
  • čokoládová poleva
Máslový krém:
  • 250 g Hery nebo másla (možno i půl na půl)
  • 350 g moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • 1 žloutek
Suroviny vaříme 2 minuty za neustálého míchání - hmota hnědne a karamelizuje. Odstavíme a teplé nalejeme do misky, kde je hladká mouka - zpracujeme pomocí měchačky a ihned vyklopíme na vál, kde zpracujeme ještě za tepla pomocí malého množství hladké mouky v hladké těsto. Postupně vyválíme 4 tenké placky. Plech musí být vymazaný a předehřátý! Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na plech a vidličkou toto těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily tzv. puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. Po vyndání plechu z trouby ihned hojně pokropíne rumem. Po chvilce opatrně pomocí plochého nože sesuňte na rovnou desku. Takto se upečou všechny 4 placky. Asi po hodině již lze plnit máslovým krémem ve třech vrstvách. Krém: vše utřete do pěny a přidejte hustý pudink, vyšlehejte krém a dejte zchladnout. Po naplnění polejeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Pomocí nože, který vždy nahřejeme teplou vodou krájíme úhledné kousky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz