Bulharská myslivecká polévka
100 g slaniny, větší cibule, 2 mrkve, lžíce hladké mouky, bobkový list, 2 dl bílého vína, 2 vejce, lžíce octa, sůl, petrželka
Na kostičky nakrájenou slaninu opečeme, vložíme na ni drobně nakrájenou cibuli, tenká kolečka mrkve, vše zasypeme moukou, lehce opražíme a zalijeme vodou. Když je mrkev téměř měkká, přidáme víno, bobkový list, petrželku a ještě krátce povaříme. Dokyselíme a přisolíme. Těsně před podáváním rozdělíme do talířů rozkvedlané vejce a zalijeme polévkou.
Další recepty
-
Kuřecí křidélka na grilu. Klasika, která se nikdy neomrzí
Máme tady slunečný pátek, a před námi je opět víkend. A jelikož nynější dny...
-
Nadýchaný hrníčkový perník. Jednou vyzkoušíte a už nikdy neodoláte!
Perník je na přípravu velmi rychlý, a co se náročnosti týče, řadí se mezi ty...
-
Tradiční selský tatarák s olomouckými tvarůžky
Olomoucké tvarůžky jsou moravským zrajícím sýrem, který se vyrábí z...
-
V jednoduchosti je krása! Připravte si zelný salát s jablky
Zelí je významnou součástí našich kuchyní a nabízí mnoho možností, jak ho...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)