Babinet.cz  /  Recepty  /  Hovězí polévka s kari

Hovězí polévka s kari

13.1.2006 - Redakce Babinet
  • 1 1/2l studené vody
  • 200 g hovězí kýty
  • 2 lžíce dezertního vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • několik kuliček pepře
  • špetka mletého zázvoru
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžičky koření kari
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • Glutasol
  • pažitka
Do polévkového hrnce nalijeme studenou vodu, přidáme sůl, třený česnek, cibuli, pepř, zázvor a hovězí maso. Uvedeme do varu, zakryjeme pokličkou a pozvolna vaříme. Můžeme též použít tlakový hrnec. Když je maso měkké, vývar přecedíme a maso nakrájíme na kostičky, které vložíme do misek. Mezitím si z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme koření kari a lehce zpěníme. Potom vložíme do vývaru, metličkou rozšleháme a povaříme. Přidáme Glutasol, nalijeme do mističek a zdobíme sekanou pažitkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz