Již potřetí se na akci Svátky jara v Českém centru v Paříži představila vína, která hodnotili přední soméliéři Francie a Pařížské sekce someliérů. Na 50 vzorků vín českých a moravských vinařů se ve středu 22.3.2006 prezentovalo společně s upoutávkou na projekt Austerlitz s důrazem na každoročně pořádanou historickou rekonstrukci Bitvy u Slavkova.Do soutěže se přihlásila desítka společností - První znojemská vinařská, Stapleton - Springer, Livi, Znovín Znojmo, Nové vinařství, Víno Marcinčák, Bohemia Sekt, Merlot dOr, ZD Sedlec, Soare Sekt a Víno Valtice CZ. Hodnotící porotě předsedal Jean-Michel Deluc, prezident Asociace sommeliérů Ile de France, dalšími porotci pak byli nejlepší sommeliér Francie roku 2004 Dominique Laporte, hlavní sommeliér vyhlášené pařížské restaurace Taillevent Manuel Peyrondet a za Českou republiku Martin Pastyřík, prezident Asociace sommeliérů ČR. Ve večerních hodinách proběhla prezentace Projektu Austerlitz, představení Moravských vinařských stezek a slavnostní vyhlášení výsledků spojené s ochutnávkou jihomoravských vín a specialit za přítomnosti zástupců významných francouzských médií. Pařížské publikum oceňuje přítomnost moravských vinařů v Českém centru, protože je baví objevovat nové gastronomické skvosty a moravská i česká vína si našla své příznivce i zde. Výsledky soutěže: V kategorii sektů vyhrála Chardonnet Mucha společnosti Soare Sekt, v kategorii suchá bílá vína zvítězilo Neuburské panenské pozdní sběr ročník 2004 společnosti První znojemská vinařská, Znojmo. v kategorii bílá sladká vína vyhrálo Veltlínské zelené ledové víno, ročník 2003, společnosti Znovín Znojmo, v kategorii červená suchá vína zvítězila Frankovka pozdní sběr 2004, Livi spol. s.r.o. Dubňany, v kategorii červená sladká vína vyhrála Frankovka slámové 2003, Víno Marcinčák. Absolutním vítězem soutěže se stalo Veltlínské zelené ledové 2003 spol Znovín Znojmo. Všichni členové poroty vytrvali dlouho po soutěži v živé debatě a degustaci a pochvalně se vyjádřili o vinařství v ČR.
-
Zapečené rybí filé v obložení zeleniny
Rybí filé zapečené v alobalu je lahodný pokrm, který můžete připravit snadno a rychle, a to jak doma v...
-
Vynikající rychlý jablkový dezert pro chvíle všední i sváteční
Tento víkend je slunečný a teplý a tak mnohé z nás počasí doslova výtahlo ven, ať už na...
-
Jednoduchý kedlubnový mozeček s vejci. Rychlá večeře, která zasytí!
Kedlubnový mozeček je jednoduché a rychlé jídlo, které se skvěle hodí k večeři. Jeho...
-
Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
Máme tady pátek, před námi je víkend, který je tradičně spojen s nějakým tím...
Oblíbené recepty
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)