Recepty
-
Kukuřičná kaše s brynzou
Kukuřičná mouka je velmi oblíbená hlavně ve světové kuchyni, kde se z ní dělávají různé tortilly, známé jsou pak také kukuřičné kaše, a to jak...
-
Italské masové koule
Italové jsou posedlí masovými koulemi. Téměř každá italská rodina má svůj vlastní rodinný recept z různých druhů ingrediencí. Věřte nebo ne,...
-
Pizza Margherita
Italská kuchyně je řazena mezi nejlepší a nejoblíbenější kuchyně světa. Avšak málokdo ví, že italská kuchyně se řadí mezi nejstarší na světě....
-
Pórkové maso
Pórek je široce užívaný hlavně do polévek, omáček, nebo se krájí na chleba, neměl by chybět ani v rybích polévkách a jako přísada při vaření...
-
Snídaňové recepty z čerstvého sýra Svěží
Ze všech stran neustále slyšíme informace o tom, že máme jíst 5 x denně, nemáme zapomínat snídat ani svačit a naše strava musí být dostatečně...
-
Bylinky všude kam se podíváš ...
Kam až moje paměť sahá, nikdy jsem doma nenašla na talíři jinou zelenou záležitost než petrželku nebo pažitku. O viníkovi však mám jisté...
-
Studená kuchyně s kapkou tradice
I každodenní večeře se může stát pohoštěním, a to bez složitého vaření. Čas, který ušetříte, budete moci v klidu strávit s rodinou a přáteli...
-
Hamburger, aneb co o něm víme?
Hamburger je opečený karbanátek z čistého mletého hovězího masa. Dnes je považován za symbol restauračního řetězce McDonald´s, Burger King,...
-
Kachna po francouzsku na červeném víně
Netradiční pokrm pro gurmány, tak přesně takto by se dal charakterizovat dnešní recept. Finančně i přípravou trošku náročnější, ale výsledek za...
-
Prokládaná sekaná pečeně
Mleté maso je v kuchyni velmi oblíbené. A tak hlavní složkou bude i dnes, kdy v tomto případě to kuchyně přineseme i trošku kreativity. Pojďme...
-
Ani červená, ani bílá. Jak vzniká růžové víno?
Růžové víno – není ani červené, ani bílé, je svěží a pije se nejčastěji mladé. Jak takové víno vzniká? Odpověď se nabízí sama. Slije se bílé...
-
Jemná omáčka z jarních kopřiv
Kopřiva dvoudomá ( Urtica dioica ) je v Česku nejznámější a nejrozšířenější zástupce rodu kopřiva. Je sbírána jako léčivá rostlina. Sbírá se...
-
Domácí pivní sýr
Máte rádi výrazné olomoucké tvarůžky? Kdo z nás by je neznal? A pokud je navíc i tvaroh váš oblíbený pokrm, pak neváhejte, spojte tyto dvě...
-
Nepečený dort ze zakysané smetany
Čas čerstvého ovoce a jeho zpracování se nezadržitelně blíží. Pokud budete mít jen trochu času, vyzkoušejte jednoduchý a přitom lahodný dezert,...
-
Kefírová buchta
Rychlý, na přípravu nenáročný a chutově vynikající vláčný moučník, tak to jsou přesně tyto kefírové řezy. Recept od Stáni z Prahy je přesnou...
-
Zelný koláč
Dnešní recept na zelný koláč se ke mě dostal díky koníčku zvaný postcrossing - zjednodušeně se jedná o posílání pohlednic po celém světě. A...
- Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- Čertovské řízky mají šmrnc a pikantní chuť. Pivo je nezbytný doplněk!
- Menopauza a přechod. Co způsobují a jak je zvládnout, vysvětluje lékařka
- Hvězdná znamení a vztah k penězům: Berani utrácí za nesmysly, Raci peníze hromadí
- Alarmující nárůst krátkozrakosti u dětí. Jsme na prahu epidemie
- Sacher dort: Legendární vídeňská lahůdka s bohatou historií a střeženým receptem
- Potraviny, kterým mrazák nedělá dobře. Proč může být zmrazení problém?
- Moravské město Hranice je i se svým okolím opředeno řadou hrůzostrašných pověstí
- Historie sv. Jana Nepomuckého, patrona české země, a legenda o pěti hvězdách na svatozáři kolem jeho hlavy
- Magická místa Karlovarska: Chlapec s rybou vyčaruje dítě a Krakonoš splní přání
- Ve štolách lomu Velká Amerika obchází děsivý přízrak jménem Hagen
- Hřbitov v Noutonicích a podivné nevysvětlitelné jevy, o kterých vyprávějí místní pamětníci
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz