Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Nápadité recepty „co dům dal“: Zapečený chléb s vejcem / 3. díl

Nápadité recepty „co dům dal“: Zapečený chléb s vejcem / 3. díl

16.3.2018 - redakce Babinet.cz

I z obyčejného chleba se dá vykouzlit skvělá svačina nebo večeře. Chlebový sendvič plněný slaninou a sýrem, zapečený na grilu se zakysanou smetanou, ozdobený volským okem a pažitkou. Zní to možná složitě, ale příprava není tak pracná, jak by se zdálo. Víte, jak poznáte vhodný chléb na přípravu této pochoutky? Správný chléb by měl po zmáčknutí zapraskat a spodní kůrka by měla po poklepání „zazvonit“.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 40 min.

Ingredience:

  • 4 krajíce chleba
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 vejce
  • 100 g slaniny
  • 100 g strouhaného sýra na náplň (viz 1. bod postupu)
  • 50 g strouhaného sýra do směsi na zapečení (viz 3. bod postupu)
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 50 g másla
  • sůl, pepř
  • pažitka

Postup:

  1. Chléb potřete kečupem, na něj poklaďte slaninu a sýr a poté přiklopte druhou částí potřenou máslem. Stejným způsobem připravte i druhý „sendvič“.
  2. Na pánvi opečte chleby z obou stran dozlatova a poté je položte na plech.
  3. V misce smíchejte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem a lžičkou nasekané pažitky. Osolte a opepřete.
  4. Zakysanou smetanu navrstvěte na každý sendvič a poté plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C, nastavené na program „gril“.
  5. Chleby pečte dozlatova a poté je z trouby vyjměte.
  6. Vejce připravte jako „volská oka“ a podávejte je na chlebech. Osolte a opepřete, ozdobte nasekanou pažitkou.

Vyzkoušejte také:

Pečené plněné brambory

Šunková pomazánka

---------------------------------------

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

Více receptů najdete na www.akademiekvality.cz. Zde se dočtete i o tom, jak se zorientovat v kvalitních potravinách a vybrat si ty nejlepší.

Vaše názory

Další recepty

  • Jahodový džem s červenou řepou

    Máte rádi neobvyklé kombinace? V tom případě musíte zaručeně ochutnat jahodovou marmeládu s červenou řepou. Věřte, že vám ještě více bude...

  • Jahodová sezóna

    Jahody milují všichni. Nejlepší jsou čerstvé se šlehačkou, avšak sezóna je krátká. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na zbytek roku, kdy je o...

  • Jarní asijské závitky

    Orestovanou ochucenou směs s mladou svěží zeleninou naplníme do palačinkového těsta a máme zde lahodné závitky. Potřebujeme : 4 vejce ...

  • Jarní bylinková omeleta

    Jaro je v plném proudu, vše se krásně zelená a kvete a všude kolem nás se také začínají objevovat tolik potřebné bylinky. Pojďme si z nich dnes...

Náš tip