Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Nápadité recepty „co dům dal“: Zapečený chléb s vejcem / 3. díl

Nápadité recepty „co dům dal“: Zapečený chléb s vejcem / 3. díl

16.3.2018 - redakce Babinet.cz

I z obyčejného chleba se dá vykouzlit skvělá svačina nebo večeře. Chlebový sendvič plněný slaninou a sýrem, zapečený na grilu se zakysanou smetanou, ozdobený volským okem a pažitkou. Zní to možná složitě, ale příprava není tak pracná, jak by se zdálo. Víte, jak poznáte vhodný chléb na přípravu této pochoutky? Správný chléb by měl po zmáčknutí zapraskat a spodní kůrka by měla po poklepání „zazvonit“.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 40 min.

Ingredience:

  • 4 krajíce chleba
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 vejce
  • 100 g slaniny
  • 100 g strouhaného sýra na náplň (viz 1. bod postupu)
  • 50 g strouhaného sýra do směsi na zapečení (viz 3. bod postupu)
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 50 g másla
  • sůl, pepř
  • pažitka

Postup:

  1. Chléb potřete kečupem, na něj poklaďte slaninu a sýr a poté přiklopte druhou částí potřenou máslem. Stejným způsobem připravte i druhý „sendvič“.
  2. Na pánvi opečte chleby z obou stran dozlatova a poté je položte na plech.
  3. V misce smíchejte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem a lžičkou nasekané pažitky. Osolte a opepřete.
  4. Zakysanou smetanu navrstvěte na každý sendvič a poté plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C, nastavené na program „gril“.
  5. Chleby pečte dozlatova a poté je z trouby vyjměte.
  6. Vejce připravte jako „volská oka“ a podávejte je na chlebech. Osolte a opepřete, ozdobte nasekanou pažitkou.

Vyzkoušejte také:

Pečené plněné brambory

Šunková pomazánka

---------------------------------------

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

Více receptů najdete na www.akademiekvality.cz. Zde se dočtete i o tom, jak se zorientovat v kvalitních potravinách a vybrat si ty nejlepší.

Vaše názory

Další recepty

  • VIDEO : Čokoládové crinkles

    Co se sk rývá pod podivným názvem crinkles ? Jsou to vlastně popraskané sušenky, kdy ihned po upečení jsou velmi měkké a křehké, při chladnutí...

  • Nebojme se ... SUŠI

    " Suši, to je přece sušená nebo syrová ryba s rýží, lekne se nezasvěcený konzument. Ne ne, opraví vás v japonské restauraci "... Suši ...

  • Sekaná z kuřecího masa s jablky a vločkami

    Jemné kuřecí maso dochucené lahodnou chutí jablek, to je to pravá chuť. Vyzkoušejte. Potřebujeme : 600 g kuřecí maso 400 g...

  • Upečte si doma oblíbené piškoty (nejen) pro děti!

    Máte rádi piškoty? Je to oblíbená pochoutka spojená s dětstvím snad každého z nás. Pojďme si je tedy zkusit vyrobit doma sami. Dětské...

Náš tip