Droždí si lze připravit i doma. Vynahradí pak kupované, které začíná být nedostatkovým zbožím!

25.3.2020 - AndreaP.

V současné době čelí obchody obrovskému tlaku, neb podvědomí stále lidi nabádá k tomu, udělat si nějaké ty zásoby "na horší časy". Asi nemá...

Zpět na článek

Vaše názory

selsky_rozum
25.3.2020 18:13

Asi jste to špatně opsala z jiného webu, AndreoP! V tomhle do 24 hodin vlastní kmen kvasnic nevypěstujete. Takže do toho musíte vrazit alespoň kousíček těch skutečných kvasnic, třeba od sousedů.Pak se začnou množit! Jiná možnost je nechat zkvasit chleba v cukrové vodě, ale to je úplně jiná písnička....

noryb
25.3.2020 21:18

Našel jsem na netu desítky receptů na náhražku kvasnic.Všechny jsou stejné.Nevím z jakého originálu návod pochází,ale zajímalo by mě zda autorka tohoto receptu z výše uvedených "kvasnic" něco upekla nebo udělala.Zkoušel jsem dát 1 lžícíci výše uvedeného "letkvaru "do těsta na kynuté knedlíky,ale nakynutí těsta jsem se po dvou hodinách nedočkal.Dnes je zvykem všechno opsat a zveřejnit bez vyzkoušení.Ptám se autorky - jaké množství uvedené náhražky se má dát např.na půl kila mouky.Nebo se má dát "maglajs" z půl kila brambor do půl kila mouky.

Arne1
25.3.2020 22:21

Není pivo jako pivo. Do tohoto recepisu je zapotřebí "živé", nepasterizované pivo - tam jsou kvasnice které by mohly nastartovat množení.

Vigee
26.3.2020 15:23

Já mám vyzkoušeno a dělala jsem z toho bramborového kvásku cibulový chleba :-) Jen postup je trošku je popsán špatně. Podle videonávodu a moderátorky je potřeba 5-6 brambor (dávala jsem střední,ne moc velké ) z tohohle množství to má být na pul kila mouky a je potřeba ten kvásek trošku naředit s vodou aby se s moukou lépe pracovalo. Co mám recept na chleba,a dělám ten svůj ověřený chleba jen teď s tím rozdílem,že jsem zkoušela tohle bramborové droždí poprvé,jelikož u nás je droždí v poslední době nedostatkové zboží a v zásobě nemám .... tak tam jdou 3 hrnky mouky ..... a můžu říct,že se povedl a chutná taky dobře. :-)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip