Recepty | Zajímavosti a ostatní
-
Jáhly jsou superpotravina, kterou musíte vyzkoušet aneb zdravá volba pro každý den
Chcete udělat něco pro své zdraví? Zajímáte se o racionální a vyváženou výživu?...
-
Vyrobte si vlastní pralinky a obdarujte své blízké
Pralinky jsou neodmyslitelnou součástí vánočního stolu, milujeme je pro jejich lahodnou chuť a elegantní...
-
Šípky - zázračné plody pro naše tělo!
Doby, kdy naše babičky sbíraly šípky, aby z nich připravovaly nejen čaj, ale i spoustu dalších...
-
Objevte pohanku v celé její kráse a navíc vyzkoušejte recept na výtečné pohankové karbanátky s valašským zelím
Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení,...
-
V kuchyni s Panzani: Jejich fleky jsme vyzkoušely a příjemné překvapení nás neminulo
V redakci jsme měly možnost otestovat a poctivě vyzkoušet fleky od Panzani. A tak jsme se hned radostně do těstovinového...
-
Jednoduché zapečené těstoviny, které vás překvapí tím, že nelepí
V naší rodině milujeme těstoviny, a to v jakékoliv podobě a následné úpravě. Za léta...
-
Domácí kořenící směsi jsou ty nejlepší. Utlučte si vlastní horké koření!
Naše babičky si musely vystačit se základním kořením, jako je sůl, pepř, kmín, majoránka,...
-
Nejrychlejší dezert na světě jen ze dvou ingrediencí! Hříšně lahodný
Troufáme si tvrdit, že v historii receptů zde na Babinetu jsme ještě neměli snadnější recept, zejména co se...
-
Domácí zeleninové kostičky, aneb jak rychle, snadno a bez chemie dochutit polévky či omáčky
V dnešní době si mnoho lidí začíná více všímat neskutečného nárustu cen...
-
Černý bez v rozkvětu: Od léčivých květů po lahodné recepty
Když se rozhlédneme kolem, jistě si všimneme, že začíná kvést černý bez. Tento květ černého...
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
-
Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
Období úrody rebarbory /reveně kadeřavé/ je tradičně spjato s obligátním rebarborovým koláčem...
-
Chuť jara aneb jednoduché recepty z divoké přírody
Jaro je obdobím nových začátků a oživení přírody, což se odráží i v naší...
-
Kopřivová kuchyně jako poselství jara. Od špenátu po pesto
Jarní kopřivy již dávno nejsou brány jako obyčejný plevel, nýbrž jako zdravá bylina,...
-
Strava na Zelený čtvrtek: Oživení tradice
Před sebou máme Zelený čtvrtek. V tento den se má jíst především zelená strava, a to od...
-
Valentýnské dobroty aneb recepty, které vám pomohou vytvořit romantickou atmosféru
Valentýn je svátek lásky, romantiky a sladkostí. Pokud chcete potěšit svého partnera, přítele...
- Vyzkoušejte lék našich babiček, které vždy věděly, jak se vypořádat s následky bouřlivé silvestrovské noci
- Rybí polévka je téměř nezbytností české štědrovečerní večeře! Jak si jí připravit?
- Skvělé drinky na Silvestra, které snadno připravíte a zaručeně si je oblíbíte
- Symbolem Vánoc je vánočka. Jak si jí bez stresu upéct?
- Sádlače s mandlemi: Lahodné vánoční kuličky
- Soutěžte a vyhrajte přípravky Naturevia na detox
- Vyluštěte křížovku a soutěžte o Na! Na! Na! Surprise roztomilou panenku
- Soutěžte o doplňky stravy Naturevia na cholesterol a srdce
- Vyhrajte 3x DURANCE svíčku s vůní borovice a andělským zvoněním
- Hravé a nazdobené Vánoce s popisovači Pilot Pintor v hodnotě 500 Kč pro 3 výherce
- Tajemná atmosféra strašidelného hřbitova na pražských Olšanech
- Lékař Ján Jesenius provedl v Praze první veřejnou pitvu. Tělo získal od osudového přítele kata Mydláře
- Temná část historie Velkých Losin: Neblaze proslulé čarodějnické procesy otřásly dějinami města
- Kostel sv. Máří Magdalény ve Velharticích. Má zde svůj reálný základ hrůzná hřbitovní balada K. J. Erbena?
- Zámek Horšovský Týn: Renesanční skvost plný tajemných legend
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz