V současné době čelí obchody obrovskému tlaku, neb podvědomí stále lidi nabádá k tomu, udělat si nějaké ty zásoby "na horší časy". Asi nemá...
Zpět na článek
Babinet.cz /
Recepty /
Rady a postřehy /
Droždí si lze připravit i doma. Vynahradí pak kupované,... /
Vaše názory
Droždí si lze připravit i doma. Vynahradí pak kupované, které začíná být nedostatkovým zbožím!
Další recepty
-
Jak si připravit vlastní čokoládu na Mikuláše či jako jedlý dárek na Vánoce? Je to snadné!
Čokoláda, často nazývaná pokrmem bohů, je nedílnou součástí našich životů. Ať už nás...
-
Nejlepší doba na pečení vánočního cukroví a praktické tipy
Pečení vánočního cukroví je nádhernou tradicí, která přinásí do domovů vůni...
-
Adventní okénko aneb tipy, triky i recepty pro sladké Vánoce
Je to skoro neuvěřitelné, ale po oslavě sv. Martina se nám adventní čas a Vánoce rychle blíží. A jak...
-
Poctivý domácí zeleninový bujón bez éček. Dokonalá chuť a kdykoliv po ruce
Ať už to jsou lahodné polévky, omáčky či prosté dochucení jakéhokoliv pokrmu, tak je pro chuť...
Oblíbené recepty
- Domácí jablečný závin na neděli aneb vůně, která zaplní vaší kuchyň
- Gurmánské plněné kuře s bohatou nádivkou
- Rybí polévka je téměř nezbytností české štědrovečerní večeře! Jak si jí připravit?
- Perfektní večeře do hodiny: Vepřové kotlety se sýrovou omáčkou
- Perníčky jako symbol tradičních Vánoc a rodinných tradic
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Asi jste to špatně opsala z jiného webu, AndreoP! V tomhle do 24 hodin vlastní kmen kvasnic nevypěstujete. Takže do toho musíte vrazit alespoň kousíček těch skutečných kvasnic, třeba od sousedů.Pak se začnou množit! Jiná možnost je nechat zkvasit chleba v cukrové vodě, ale to je úplně jiná písnička....
Našel jsem na netu desítky receptů na náhražku kvasnic.Všechny jsou stejné.Nevím z jakého originálu návod pochází,ale zajímalo by mě zda autorka tohoto receptu z výše uvedených "kvasnic" něco upekla nebo udělala.Zkoušel jsem dát 1 lžícíci výše uvedeného "letkvaru "do těsta na kynuté knedlíky,ale nakynutí těsta jsem se po dvou hodinách nedočkal.Dnes je zvykem všechno opsat a zveřejnit bez vyzkoušení.Ptám se autorky - jaké množství uvedené náhražky se má dát např.na půl kila mouky.Nebo se má dát "maglajs" z půl kila brambor do půl kila mouky.
Není pivo jako pivo. Do tohoto recepisu je zapotřebí "živé", nepasterizované pivo - tam jsou kvasnice které by mohly nastartovat množení.
Já mám vyzkoušeno a dělala jsem z toho bramborového kvásku cibulový chleba :-) Jen postup je trošku je popsán špatně. Podle videonávodu a moderátorky je potřeba 5-6 brambor (dávala jsem střední,ne moc velké ) z tohohle množství to má být na pul kila mouky a je potřeba ten kvásek trošku naředit s vodou aby se s moukou lépe pracovalo. Co mám recept na chleba,a dělám ten svůj ověřený chleba jen teď s tím rozdílem,že jsem zkoušela tohle bramborové droždí poprvé,jelikož u nás je droždí v poslední době nedostatkové zboží a v zásobě nemám .... tak tam jdou 3 hrnky mouky ..... a můžu říct,že se povedl a chutná taky dobře. :-)
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.