Kynuté švestkové knedlíky doma připravené už nemusí být jen doménou babiček. Jedná se o tak charakteristický český recept, že je téměř...
Zpět na článekNebojme se kynutých švestkových knedlíků
Další recepty
-
Tradiční škubánky se strouhankou aneb česká sytá klasika našich babiček
Škubánky jsou tradiční český pokrm, který si pamatuje mnoho z nás z dob dětství, kdy...
-
Kynuté svatomartinské rohlíčky plněné mrkvovou nádivkou
V dnešním receptu se ponoříme do naší krásné historie a připomene si jeden z receptů...
-
Pečená svatomartinská husa jako od babičky aneb tipy a triky generacemi prověřené
Před námi je období plné podzimních slavností a oslav, které neodmyslitelně patří k...
-
Klasická staročeská husa s nádechem zázvoru na svatého Martina
Každý rok s blížícím se svátkem svatého Martina vzpomínáme na tradice a chutě,...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Myslím, že můj recept je trochu bohatší. Asi půl kila polohrubé mouky, lžičku soli a gramů bílého tvarohu (vaničkový anebo i ten ve staniolu, nadrobený) dáme do mísy. Doprostřed uděláme důlek, tam nalijeme vlažnou vodu, nebo lépe minerálku, sodovku. Nadrobíme do něj 1 kostku kvasnic. Trošku pocukrujeme, aby kvásek lépe vzešel. Pak promícháme a uděláme měkké těsto. Vody přiléváme podle potřeby, každá mouka tekutinu vstřebává jinak. Těsto vypracujeme do hladké hroudy. Necháme asi hodinu v teple pod utěrkou kynout. A pak lžicí odebíráme těsto, do kterého balíme švestky. Zavařujeme do vroucí vody, vaří se asi 20 minut, Během vaření knedlíky obracíme, aby se provařily po obou stranách stejně. Po vyndání z hrnce propíchneme knedlík vidličkou, aby se nám nesrazil. JESTLI NÁM ZBUDE SYROVÉ TĚSTO, je možné ho uchovat v mrazáku. Po rozmrazení bude fungovat jako čerstvé.
250 gramů tvarohu, měla jsem vypnutý NumLock
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.