Když doma zůstane pár kousků kuřecího masa, není třeba zoufat. Místo toho se můžete pustit do přípravy jedinečného salátu, který je naprosto jednoduchý a chutná skvěle. Tento recept je důkazem, že i ze zbytků lze vytvořit opravdovou delikatesu! Hlavní hvězdou salátu je samozřejmě kuřecí maso, doplněné o uzené kousky, které mu dodají jemnou kouřovou vůni. Svěžest pak samotnému pokrmu přidává salátová okurka a šťavnaté jablko, což vytváří perfektní kontrast mezi sladkou a slanou chutí. Natvrdo uvařené vejce pak pokrmu dodává jemnost a sytost.
Tento salát se skvěle hodí na rychlou večeři, jako zdravější alternativa klasických pomazánek nebo jako originální příloha k letnímu grilování. Díky své lehkosti a osvěžující kombinaci chutí se stane oblíbenou volbou nejen pro milovníky kuřecího masa.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 hrnek drobně nakrájených zbytků kuřecího masa
- 1/2 hrnku uzeného masa
- 1 malá salátová okurka
- 1/2 jablka
- 1 vejce natvrdo
- 3 lžíce šlehačky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- kopr
Kuřecí maso i uzené maso nakrájejte na drobné kousky.
Jablko důkladně omyjte, případně oloupejte, a nakrájejte na malé kostičky.
Salátovou okurku opláchněte, podle preference oloupejte, a nakrájejte na tenké nudličky.
Vejce uvařte natvrdo (přibližně 10 minut ve vroucí vodě), oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky.
Kopr opláchněte a nasekejte najemno.
Do menší misky vložte plnotučnou hořčici. Přidejte citronovou šťávu a dobře promíchejte, aby se chutě spojily.Přilijte olej a důkladně prošlehejte metličkou. Nakonec přidejte šlehačku a špetku soli, opět jemně promíchejte, dokud nevznikne hladká zálivka.
Do větší mísy vložte připravené kuřecí a uzené maso. Přidejte nakrájené jablko, okurku a vejce. Přelijte připraveným dresinkem a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily.
Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí či citronovou šťávou.
Hotový salát servírujte do misek nebo na talíře.
Posypte jej nasekaným koprem pro lepší vůni a osvěžující chuť.
Podávejte samotný, s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.