Po dlouhé zimě a blížícím se jaru naše tělo často pociťuje únavu a vyčerpanost. Důvodem je nejen chladné počasí, které nás nutilo trávit více času uvnitř, ale i nedostatek čerstvých potravin a vitamínů. S příchodem jara je ideální čas na revitalizaci organismu a doplnění potřebných živin. Jedním ze skvělých způsobů, jak to udělat, je připravit si osvěžující a vitamíny nabitý salát.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
4 pomeranče
-
1 středně velký celer
-
4 hlávkové saláty
-
100 g jader vlašských ořechů
-
2 lžíce majonézy
-
několik kapek tabasca
Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu, dva zbylé oloupáme a nakrájíme na tenké plátky.
Hlávkový salát opereme, dobře osušíme a nakrájíme.
Majonézu zředíme pomerančovou šťávou a několika kapkami tabasca - pozor, ať to nepřeženete.
Dobře očištěný celer nastrouháme na jemném struhadle přímo do majonézy a ihned jej v ní dobře promícháme, aby nezhnědl.
Přidáme hlávkový salát, drobně nasekaná jádra vlašských ořechů a plátky pomeranče.
Vše upravíme do salátové mísy a ozdobíme listy salátu, plátky pomerančů a několika ořechy, které jsme si ponechali stranou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.