Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřová játra s opečenými brambory na kari

Vepřová játra s opečenými brambory na kari

5.3.2025 - AndreaP.

V dnešní době plné moderních kuchařských technik a exotických ingrediencí často zapomínáme na staré dobré klasiky, které mají své kouzlo založené na jednoduchosti.  Jedním z takových pokladů české kuchyně jsou vepřová játra. My si je dnes připravíme s opečenými brambory a kari. Tento recept je skvělou kombinací tradičních surovin a exotického koření, které dodá tomuto pokrmu novou chuť.

(foto: redakce)

Potřebujeme:

  • vepřová játra

  • 2 cibule

  • pepř

  • kari

  • sladká paprika

  • sůl

  • brambory

 

Nejprve si oloupeme syrové brambory, nakrájíme od oka na přibližně stejné kousky a dáme na rozpálený olej na pánev opékat. Občas promícháme a otočíme. Solíme, až jsou brambory opečené. Možná je pochopitelně i varianta opékat předem uvařené brambory.

Játra řádně omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Vezmeme druhou pánvičku, dáme olej, přidáme cibuli, lehce orestujeme a poté vhodíme nakrájená játra a restujeme dohromady s cibulkou. Po chvilce přidáme pepř a na špičku nože sladké papriky a kari. Hotové stáhneme ze sporáku, a až poté osolíme.

Na talíř klademe opečené brambory, orestovaná játra na kari, dozdobíme zeleninou a přidáme tatarku. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz