V dnešní době plné moderních kuchařských technik a exotických ingrediencí často zapomínáme na staré dobré klasiky, které mají své kouzlo založené na jednoduchosti. Jedním z takových pokladů české kuchyně jsou vepřová játra. My si je dnes připravíme s opečenými brambory a kari. Tento recept je skvělou kombinací tradičních surovin a exotického koření, které dodá tomuto pokrmu novou chuť.
(foto: redakce)
Potřebujeme:
-
vepřová játra
-
2 cibule
-
pepř
-
kari
-
sladká paprika
-
sůl
-
brambory
Nejprve si oloupeme syrové brambory, nakrájíme od oka na přibližně stejné kousky a dáme na rozpálený olej na pánev opékat. Občas promícháme a otočíme. Solíme, až jsou brambory opečené. Možná je pochopitelně i varianta opékat předem uvařené brambory.
Játra řádně omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Vezmeme druhou pánvičku, dáme olej, přidáme cibuli, lehce orestujeme a poté vhodíme nakrájená játra a restujeme dohromady s cibulkou. Po chvilce přidáme pepř a na špičku nože sladké papriky a kari. Hotové stáhneme ze sporáku, a až poté osolíme.
Na talíř klademe opečené brambory, orestovaná játra na kari, dozdobíme zeleninou a přidáme tatarku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.