Máme víkend, kdy v mnoha rodinách bývá tradičně k obědu kuře. Častokrát se pak stane, že nám z pečeného kuřete nějaké to maso zbyde, a byla by škoda ho nevyužít. Tento recept na kuřecí pomazánku nám ukáže, jak si právě z tohoto masa připravit chutnou a rychlou večeři či snídani na další den. Nejlepší je pak na čerstvém pečivu.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme :
- 250 g pečeného kuřecího masa
- 50 g pomazánkového másla
- 4 natvrdo uvařené žloutky
- 1 brambor uvařený ve slupce
- 4 lžíce ochucené majonézy
- sůl
- 1/2 lžičky kari koření
- mletý černý pepř
- nadrobno nasekaná petrželka
Vychladlé maso buď pomeleme na masovém mlýnku, případně rozmixujeme, přidáme pomazánkové máslo, vidličkou rozetřené žloutky, nastrouhaný brambor, majonézu, sůl, kari koření a trochu pepře a důkladně promícháme. Pokud je pomazánka příliš hustá, můžeme ji zředit trochou jogurtu.
Necháme odležet v ledničce. Pomazánku namažeme na pečivo a posypeme petrželkou.
Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, například rajčata, papriky a podobně.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.