Podzim je ideální čas na polévky, které zahřejí tělo po procházce v chladnějším počasí. V této sezóně není nic příjemnějšího než talíř horké polévky, která dokáže prohřát a navodit pocit pohody. Tento recept na čočkovou polévku s rajčaty, cibulí a římským kmínem je přesně to, co potřebujete. Bohatá chuť slepičího vývaru, jemná struktura čočky a aromatické koření tvoří dokonalou vyváženou chuť. Přidání citrónové šťávy na závěr dodá polévce svěžest a lehkost, která dokonale vyváží její chutě. Pojďme se tedy společně pustit do přípravy této podzimní polévky plné vitamínů.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 400 g čočky
- 2 l slepičího vývaru
- 3 cibule
- 2 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžička soli
- pepř
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- citrónová šťáva (nemusí být)
Slepičí vývar přivedeme k varu.
Poté přidáme opranou čočku, 2 cibule nakrájené na čtvrtky, oloupaná rajčata také nakrájená na čtvrtky a nadrobno nakrájený česnek. Vaříme na mírném ohni doměkka asi 45 minut.
Mezitím na pánvičce dozlatova osmahneme jednu nadrobno nakrájenou cibuli.
Uvařenou polévku rozmixujeme a scedíme. Okořeníme solí, pepřem a římským kmínem podle chuti.
Před podáváním přidáme zbylé máslo a osmahnutou cibulku. Podle chuti můžeme také přidat citrónovou šťávu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.