Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Sytá čočková polévka pro podzimní večery

Sytá čočková polévka pro podzimní večery

15.11.2024 - AndreaP.

Podzim je ideální čas na polévky, které zahřejí tělo po procházce v chladnějším počasí. V této sezóně není nic příjemnějšího než talíř horké polévky, která dokáže prohřát a navodit pocit pohody. Tento recept na čočkovou polévku s rajčaty, cibulí a římským kmínem je přesně to, co potřebujete. Bohatá chuť slepičího vývaru, jemná struktura čočky a aromatické koření tvoří dokonalou vyváženou chuť. Přidání citrónové šťávy na závěr dodá polévce svěžest a lehkost, která dokonale vyváží její chutě. Pojďme se tedy společně pustit do přípravy této podzimní polévky plné vitamínů. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 400 g čočky
  • 2 l slepičího vývaru
  • 3 cibule
  • 2 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • citrónová šťáva (nemusí být)

 

Slepičí vývar přivedeme k varu.

Poté přidáme opranou čočku, 2 cibule nakrájené na čtvrtky, oloupaná rajčata také nakrájená na čtvrtky a nadrobno nakrájený česnek. Vaříme na mírném ohni doměkka asi 45 minut.

Mezitím na pánvičce dozlatova osmahneme jednu nadrobno nakrájenou cibuli.

Uvařenou polévku rozmixujeme a scedíme. Okořeníme solí, pepřem a římským kmínem podle chuti.

Před podáváním přidáme zbylé máslo a osmahnutou cibulku. Podle chuti můžeme také přidat citrónovou šťávu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz