Když venku padají teploty, není nic lepšího než se schovat do tepla a vychutnat si talíř horkého vývaru. Tento jednoduchý recept na kořecí vývar s krupicovými nočky obohacený o aromatickou citrónovou kůru a jemný sýr je ideální pro rodinnou večeři. Připravte si tedy vše potřebné a pojďme se pustit do vaření.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 l kuřecího vývaru
- 4 lžíce krupice
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhaného sýra (např. Gran Moravia)
- kůra z 1 citrónu
- zelená petrželka
- sůl
Již předem připravený kuřecí vývar přivedeme k varu.
V misce smícháme krupici s trochou soli, vejci, sýrem a nastrouhanou citrónovou kůrou.
Z hmoty lžičkou vykrajujeme malé nočky a vkládáme do vroucího vývaru.
Vaříme tak dlouho, až jsou nočky měkké.
Před podáváním posypeme sekanou zelenou petrželkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.