Rychlá a jednoduchá jídla, která nezaberou půl dne v kuchyni, jsou oblíbená asi u nás všech. Když se podíváme do kalendáře, je nám jasné, že grilovací sezóna venku je už za námi. Nic nám ale nebrání připravit si malou grilovačku přímo v kuchyni. Dnešní recept je nejen rychlý, ale také chutný, a i když v hlavní roli jsou kotlety, zelenina na talíři nesmí chybět. Tento recept na vepřové kotlety s horčicovou marinádou je skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři, kterou zvládne každý.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 4 vepřové kotlety
- 3 lžíce hořčice
- 2 lžičky mletého kmínu
- 4 lžičky citrónové šťávy
- sůl
- oblíbená zelenina
Předehřejte troubu na gril a připravte si středně velký pekáč vyložený alobalem.
Kotlety osolte a rozložte na připravený pekáč.
Smíchejte hořčici, citrónovou šťávu a kmín. Polovinou směsi potřete kotlety.
Vložte do trouby těsně pod gril a grilujte asi 5 minut.
Kotlety obraťte, potřete zbytkem hořčicové směsi a grilujte dalších 5 minut.
Jako přílohu použijte hranolky, vařené brambory nebo grilovanou zeleninu, jako je cuketa, rajčata, lilek nebo paprika.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.