Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Klasická staročeská husa s nádechem zázvoru na svatého Martina

Klasická staročeská husa s nádechem zázvoru na svatého Martina

1.11.2024 - AndreaP.

Každý rok s blížícím se svátkem svatého Martina vzpomínáme na tradice a chutě, které tento den provázejí. Symbolickým pokrmem tohoto dne je husa s knedlíkem a se zelím. Dnešní recept, který vám přinášíme, je receptem staročeským a přináší netradiční pojetí klasického pokrmu, které vás překvapí svou jemnou a zároveň pikantní chutí. Příprava této husy je snadná a výsledek naprosto jedinečný. Pečené husí maso, jemně okořeněné zázvorem, je šťavnaté a křupavé, a podáváné s brambory tvoří dokonalou kombinaci.

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1/2 husy
  • 1 lžička zázvoru
  • 2 lžíce tuku
  • sůl
  • brambory

 

Husu naporcujeme na menší kousky, sloupneme z nich kůži, osolíme a posypeme zázvorem. Na rozehřátém tuku maso z obou stran opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nejprve dusíme pod pokličkou, pak kastrol vložíme do trouby a dopečeme tak, aby se na povrchu porcí utvořila kůrčička.

Podáváme s brambory.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz